Fem balanç

Aquests dies fent balanç del 2016 estem contents de veure tota la tasca que hem pogut dur a terme gràcies a Déu! Us en deixem un breu resum!

1. Distribució a aproximadament 350 persones d’aliments rebuts de Creu Roja. A Navàs, com d’altres pobles de la comarca i d’aliments i altres productes comprats directament per la nostra associació amb recursos propis.
2. Compres selectives de menjar i productes d’higiene per famílies molt necessitades.
3. Destinem ajudes directes a pagament de rebuts de llum, aigua, gas a famílies amb risc d’exclusió social, sempre amb recursos propis de l\’associació.
4. Disposem d’un rober per a persones necessitades.
5. Gestionem mobles, electrodomèstics, i altres per a persones que viuen en condicions precàries.
6. Hem facilitat l’accés de persones a diferents centres de rehabilitació. Participem en el finançament i fem un seguiment fins la seva reinserció a la societat.
7. Seguim fent mediació en varis conflictes familiars diversos.
8. Visites a residències d’avis de la comarca fent activitats musicals i altres.
9. Visites a malalts a casa seva i a l’hospital.
10. Suport moral i presencial a dones maltractades i als seus fills.
11. Gestió, direcció i manteniment d’una casa d’acollida per a dones maltractades.
12. Reforç escolar especialitzat per a nens i adolescents de fracàs escolar i problemàtica accentuada.
13. Escola d’adults. Formació per a adults sense cap titulació, amb risc d’exclusió social i laboral, ajudant-los a treure’s el Graduat Escolar, a preparar-se els currículums i fent el seguiment fins la seva inserció laboral. Contacte amb empreses per tal de fer tota la reinserció.
14. Treballem transmetent valors i bones actituds enmig d’adolescents, joves i nens durant períodes vacacionals i caps de setmana. Aquest any programa especial +QF (Més que futbol)
15. Visites setmanals regulars durant tot l’any a presons. Brians 1 i 2 i Centre Penitenciari Lledoners.
16. Participem en projectes internacionals d’ajuda humanitària:
* Durant aquest any hem pogut ajudar a la frontera de Turquía amb Siria aportant productes de primera necessitat per a refugiats i per a la minoria kurda que hi ha a la zona.
* Hem aportat packs de primera necessitat a Haití, en resposta a la catàstrofe provocada per l’Huracà Matthew. També hem col·laborat amb Gain Espanya per posar en marxa una depuradora d\’aigua a un centre d\’acollida de nens a Haití.
* També hem organitzat campanyes d’ajuda solidària recollint joguines i material escolar per a nens del nord d’Àfrica a través del programa “Niño de la Navidad”.
*Hem col·laborat també amb l’Associació “Més que Salut” aportant econòmicament en un projecte de formació de metges a Barcelona que aplicaran els seus coneixements a Guinea Equatorial.
17. De forma especial hem participat en campanyes de recollida de roba i sabates per als refugiats de Grecia davant la situació tan alarmant viscuda aquest 2016.
18. Difusió de l’associació. Ens hem donat a conèixer més al poble i també a pobles veïns participant a la Fira de Primavera, gestionant el Facebook de l’Associació i fent presentacions als diferents municipis sobre la nostra tasca.
19. Captació, formació i seguiment de voluntaris. Com l’activitat de l’associació va creixent, necessitem captar contínuament voluntaris per tal de fer tota la feina. Se’ls forma i se’ls segueix durant tota l’experiència per tal que sigui el màxim de productiva.
20. També, aquest any hem entrat de plè a treballar en els plans en benefici de la comunitat per a la reinserció de presos. Un complement més a la tasca que fem a presons.

Wow!!! Moltes gràcies a tot l\’equip de voluntaris que constantment ho han fet possible!!!

Només desitgem poder seguir treballant igual o més en aquest nou any 2017!!

#ajutsocial #endavant #apermés