Informe 2023

Com cada any en tancar i obrir any passem revisió de la feina que hem fet.

Estem molt contents de tot el que hem assolit en el 2023. Us en deixem un resum.

Distribució a aproximadament 80 persones d’aliments rebuts de Creu Roja a Navàs, com d’altres pobles de la comarca (Castellgalí, Marganell i Monistrol de Montserrat) i d’aliments i altres productes comprats directament per la nostra associació amb recursos propis.

Compres selectives de menjar i productes d’higiene per famílies molt necessitades. Hem fet un esforç especial amb el nostre programa “Cap nevera buida”. S’ha multiplicat la necessitat però gràcies a Déu, també hem pogut multiplicar les ajudes directes augmentant el fons dedicats a ajudes directes.

Destinem ajudes directes a pagament de rebuts de llum, aigua, gas a famílies amb risc d’exclusió social, sempre amb recursos propis de l’Associació.

Disposem d’un rober per a persones necessitades.

Gestionem mobles, electrodomèstics, i altres per a persones que viuen en condicions precàries.

Facilitem l’accés de persones a diferents centres de rehabilitació. Participem en el finançament i fem un seguiment fins la seva reinserció a la societat.

Hem mediat en conflictes familiars diversos.

Assistència a malalts a casa seva i a l’hospital.

Atenció a dones maltractades i als seus fills.

Treballem transmetent valors i bones actituds enmig d’adolescents, joves i nens durant períodes vacacionals i caps de setmana.

Visites setmanals regulars durant tot l’any a presons. Brians 1 i Centre Penitenciari Lledoners.

Participem en projectes internacionals d’ajuda humanitària:

        * Durant aquest any hem pogut ajudar a la frontera de Turquía amb Siria aportant productes de primera necessitat a la minoria kurda que hi ha a la zona.

        * Hem col·laborat amb camps de refugiats a Grècia a través de l’Associació GAiN, on la situació està molt precària.

        * També hem pogut col·laborar amb una entitat que treballa a Mèxic, fent compres d’aliments i productes de primera necessitat per a diverses persones.

        * També hem organitzat campanyes d’ajuda solidària recollint joguines i material escolar per a nens del nord d’Àfrica a través del programa “Niño de la Navidad”.

      *Hem col·laborat amb una associació per a nens amb molta necessitat a Romania.

      *Hem treballat amb el Rebost Solidari de Cerdanyola enviant material informàtic i també material i mobiliari escolar a Àfrica.

       *Col·laborem amb Compassion, en el seu programa d’apadrinament de nens i nenes arreu del món i també en el seu programa d’emergències.

       *Hem enviat ajuda humanitària d’emergència a Ucraïna directament i col·laborant amb diferents entitats.

       * Hem treballat en un projecte nou al Pakistan on s’ha enviat ajuda per a famílies amb molta necessitat. Aliments, productes d’higiene,…

Hem seguit treballant en els plans en benefici de la comunitat per a la reinserció de presos. Un complement més a la tasca que fem a presons. 522h d’atenció.

Assessorem laboralment (de forma totalment gratuïta) a persones en risc d’exclusió laboral i orientem fins a la seva col·locació al món laboral (unes 60 persones). Així ajudem també a les famílies amb persones grans en situació de dependència.

Disposem de pisos d’acollida / social a Navàs tant per a homes com per a dones amb diferents necessitats. També tenim pisos tutelats per a persones en situació de vulnerabilitat.

Difusió de l’associació. Ens hem donat a conèixer més al poble i també a pobles veïns gestionant el Facebook de l’Associació i la seva pàgina web i fent presentacions als diferents municipis sobre la nostra tasca. Hem repetit com cada any també la calçotada anual on hem transmès la feina que fem i també hem obert portes als instituts del poble per a fer el servei comunitari amb nosaltres, una manera més de sensibilitzar a les persones de la tasca que fem i la necessitat que hi ha.

Captació, formació i seguiment de voluntaris. Com l’activitat de l’associació va creixent, necessitem captar contínuament voluntaris per tal de fer tota la feina. Se’ls forma i se’ls segueix durant tota l’experiència per tal que sigui el màxim de productiva.   

Gràcies a tots i totes els/les voluntaris/ies per la seva feina! Seguim en aquest 2024!